Asociația Kandila

Valea Jiului se dezvoltă prin Europa

Coeziunea Europeană

Ce este Uniunea Europeană? De la cărbune la euro.

Programul Tranziție Justă

În perioada noiembrie-decembrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara, organizează o serie de întâlniri în diverse localități din județ pentru a prezenta Ghidul de finanțare al Programului Tranziție Justă (PTJ) dedicat “Dezvoltării întreprinderilor și a antreprenoriatului”, mai precis componentei “Investiții pentru dezvoltarea IMM-urilor care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”.

Aceste întâlniri sunt deschise reprezentanților mediului privat, antreprenorilor și tuturor celor interesați să își dezvolte afacerile în județul Hunedoara.

Programul întâlnirilor este următorul:

  1. 27 noiembrie, ora 10:30 – Deva, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Str. Gh. Barițiu nr. 2;
  2. 27 noiembrie, ora 15:00 – Brad, Primăria Municipiului Brad, Sala de Ședințe, str. Republicii nr. 18;
  3. 29 noiembrie, ora 10:30 – Hațeg, Primăria Orașului Hațeg, etaj 1, Sala de Ședințe, Piața Unirii nr. 6;
  4. 29 noiembrie, ora 15:00 – Orăștie, Municipiul Orăștie, Sala de conferințe ASTRA, bd. Armatei nr. 19;
  5. 7 decembrie, ora 11:00 – Petroșani, Universitatea din Petroșani, str. Universității nr. 20.

Pentru a participa la aceste evenimente, vă rugăm să vă înregistrați accesând următorul link: Formular de Înregistrare.

Reprezentanții ADR Vest vor oferi detalii despre condițiile de finanțare și vor răspunde la întrebările participanților în cadrul întâlnirilor.

Este important de menționat că județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro pentru investiții productive în IMM-uri, din care 49 de milioane de euro sunt alocate pentru investiții productive în Valea Jiului.

În plus, cererile de finanțare în cadrul apelului de proiecte al PTJ dedicat IMM-urilor vor putea fi depuse în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+ începând cu data de 20 decembrie 2023, ora 11:00, și până la data de 20 martie 2024, ora 23:59.

Județul Hunedoara se pregătește pentru investiții în valoare totală de 526 de milioane de euro prin Programul Tranziție Justă pentru perioada 2021-2027.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest este Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara și se implică activ în sprijinirea dezvoltării economice a regiunii.